Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Blog Article
Evlerde, işçilikyerlerinde, okullarda ve çeşitli devlet kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanların hızlı ve basitçe biçimde yangın alanlarını terk etmesi sinein kullanılmakta olan önemli bünyelar arasındadır.
Buna mukabele, bu kapının asli amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek veya alçaklatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine bakılırsa
Yangın bapsı kilidi inanma kilidi olarak malum ve bapnın içeriden dışarıya muhik açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında essah bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın çabucak kullanmaı kolaylaştırır.
Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere için projelendirilirken enikonu önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların kullanmaı ve uygulamasında temelı uyanıklık edilmesi gereken durumlar şunlardır;
Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında birey ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince faziletli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış tarafüne akıllıca panik amerikan bar kolu bulunmasıdır.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince muayyen yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış kapılarının) sınırlı durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir tasarımdır. Bu dizayn, alelumum her seviyede husus bileğişçiliktiren bir dizi açılı iniş ve merdiven sineerir ve sıkı yahut sıkışık alanlarda düzın vergili bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.
Ekseriyetle pencerelerin, balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının yaklaşanında Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul bulunurlar ve kişilerin binaya gene girmeden ortam seviyesine güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlarlar.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kez nüshası 4’ü geçmeyen ve celse yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde ana olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine orantılı olarak belirlenen bölgelere ve adetlara göre yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her hengâm azade bırakılmalı ve engellenmemelidir.
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden bünyelmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 zaman olmalıdır.
Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayan kapıya verilen isimdir.
Özellikleri olarak öne çıkan en önemli radde ise hınçe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve içki pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar kızdırmae dayanıklıdır.
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.